Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Ons Leeuwarden

De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld

3 mei
Door: Ons Leeuwarden
In 2018 -als Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa is- willen we als Nederland de wereld laten zien wat “Mienskip” (Samenleving/Community) is door de allergrootste gehaakte deken van de wereld neer te leggen.
Want............ in de vaart der welvaart zijn we het samen uit de samenleving vergeten mee te nemen. Als burger (her)ontdekken we de waarde van een warm en sterk sociaal netwerk in de transformatie van verzorgingsstaat naar participatiemaatschappij. Door met elkaar tijd en kennis te delen leren mensen elkaar zodanig kennen dat ze (indien nodig) elkaar hulp kunnen vragen en/of kunnen bieden. Iedereen is van waarde!

Wij vragen mensen om:
1. granny squares van 10x10 cm te haken en in te leveren bij/op te sturen naar de haakgroepen van de verzorgingshuizen bijvoorbeeld die van Palet in Friesland of bij NNCZ in Hoogeveen. Zij maken er dan een deken in de maat 140x200 cm van
2. te kijken of je in je eigen buurt, wijk of dorp met mensen uit een buurt-/verzorgingshuis of je eigen zangkoor, sportclub of vriendengroep een eigen deken kan haken in de maat 140x200 cm. die je daarna schenkt aan het dekenproject.

Kleur, materiaal en patroon zijn niet belangrijk, als de maat maar klopt.
In 2018 worden al die dekens aan elkaar gekoppeld tot één hele grote deken en laten we de wereld zien dat je met een kleine bijdrage door samen te werken tot iets groots in staat bent.

Na de uitdaging van minimaal 10,000 dekens worden de dekens geschonken aan goede doelen die de dekens uitdelen aan mensen die ze nodig hebben.
Het doel is de verbinding tussen mensen mogelijk te maken, het middel is ‘het (samen) haken” en het resultaat een deken

Meer info op:
https://www.facebook.com/GGDW2018/posts/1884049585171201

Deel dit bericht

of kopieer deze url: