Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Ons Leeuwarden

Code oranje aan kust en IJsselmeer

12 sep.
Door: Ons Leeuwarden

Weggebruikers moeten woensdag rekening houden met een westerstorm, de eerste herfststorm van dit jaar. 

Daarvoor waarschuwen het KNMI en Rijkswaterstaat. In de kustprovincies, Flevoland en op het IJsselmeer worden vooral tijdens de ochtendspits en in de middag zware windstoten en neerslag verwacht. Het KNMI heeft voor woensdag code oranje voor delen van Nederland afgegeven.

,,We raden af om in de kustprovincies en Flevoland met lege vrachtwagens, aanhangers of caravans de weg op te gaan", laat Rijkswaterstaat weten. Tijdens de februaristorm eerder dit jaar veroorzaakten onbeladen vrachtwagens die waren omgewaaid veel hinder. Rijkswaterstaat adviseert mensen die de weg opgaan de weerberichten en verkeersinformatie goed in de gaten te houden.
Het KNMI heeft voor woensdag code oranje afgegeven voor de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland en in het Wadden- en IJsselmeergebied. Daar komen in de ochtend en middag zeer zware windstoten voor van meer dan 100 km per uur. In het noordelijk kustgebied zijn windstoten tot circa 120 km per uur mogelijk. Voor de kustprovincie Zeeland en de rest van Nederland geldt code geel.

Doodtij

Pas in de namiddag en avond neemt de wind van het zuidwesten uit weer af.

Het onstuimige weer zorgt naar verwachting van het KNMI niet voor hogere waterstanden aan de kust en op de meren. Aan de kust is het deze week doodtij, waardoor de waterstanden op zee al lager zijn. Het kan wel zijn dat door de weersomstandigheden sluizen en bruggen tijdelijk gestremd zijn voor de scheepvaart.

Deel dit bericht

of kopieer deze url: