Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Ons Leeuwarden

Expositie over Mata Hari trekt ruim 92.000 bezoekers

3 apr.
Door: Ons Leeuwarden
Het Fries Museum heeft met ‘Mata Hari: de mythe en het meisje’ 92.781 bezoekers getrokken. De expositie is daarmee een van de meest succesvolle in de geschiedenis van het museum.

Honderd jaar na haar dood presenteerde het Fries Museum ,,de grootste Mata Hari-tentoonstelling ooit’’. Voor het eerst werd het volledige levensverhaal van Margaretha Geertruida Zelle verteld.

Het meisje uit Leeuwarden groeide aan het begin van de vorige eeuw uit tot de wereldberoemde danseres Mata Hari. Aan het eind van de Eerste Wereldoorlog werd ze door de Franse dienst opgepakt en geëxecuteerd op verdenking van spionage.

Jong publiek

Voor de expositie kon het museum beschikken over meer dan honderd bruiklenen uit binnen- en buitenland. Het relatief jonge publiek (75 procent was jonger dan zestig jaar) was enthousiast over de theatrale presentatie.

Iets meer dan de helft van het publiek gaf aan voor het eerst in het Fries Museum te zijn. Ruim 35.000 mensen kwamen speciaal voor de tentoonstelling naar Friesland, zij gaven meer dan 3 miljoen euro uit in de regio. De tentoonstelling kreeg veel nationale en internationale aandacht.

Bron: LC

Deel dit bericht

of kopieer deze url: