Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Ons Leeuwarden

8ste dag: duizenden schakels in één menselijke machine

1 jul.
Door: Ons Leeuwarden
Een gigantische machine raast met een domino-effect door Leeuwarden. Een machine vol dansoptredens, muziekstukken of bouwwerken. Een machine waarin mensen de schakels zijn en waarin elke beweging een kettingreactie veroorzaakt. Een machine die verbindt en vermaakt. Dat is 8ste dag: een kettingreactie die je niet wilt missen.

Op 8 juli 2018, de achtste dag van juli, staat Leeuwarden in het teken van deze machine. De binnenstad wordt gevuld door de meest uiteenlopende projecten. Geluid, dans, sport, bouwwerken en optredens vormen samen een gigantisch schouwspel dat duizenden mensen tegelijkertijd in beweging brengt.

Afgedankte huisraad

Een groep buurmannen die een toren bouwt van afgedankte huisraad, studenten die een muziekstuk instuderen of ondernemers die samen een schilderij maken. Elk project vormt een schakel binnen 8ste dag. In een kettingreactie brengen alle schakels elkaar in beweging en smelten samen tot één menselijke machine.

Verbinden

Elke actie, elke handeling, heeft niet alleen invloed op ons eigen leven, maar ook op die van de mensen om ons heen én de rest van de wereld. Dat is de gedachte achter het project. Als we samen bepalen hoe de wereld eruitziet, moeten we elkaar wel weten te vinden. Met 8ste dag verbindt Winters mensen zodat ze samen een reusachtig spektakel uit de grond stampen.

Actie en reactie

De machine vertelt zo een verhaal over het leven. Over vrolijke en verdrietige momenten. Over struikelen, vallen en weer opstaan. Over actie en reactie. Want, zo vindt kunstenaar en initiatiefnemer Marten Winters, “we zijn allemaal onderdeel van een groter geheel. Van de hele wereld zelfs”.

Meld je aan!

Iedereen kan dan ook meedoen aan 8ste dag. Je kunt aansluiten bij een bestaand project, samen met een groep een nieuwe schakel vormen of als vrijwilliger meehelpen met de organisatie. Wil je meer weten of jezelf aanmelden? Stuur een mailtje naar info@8stedag.nl.

Deel dit bericht

of kopieer deze url: