Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Ons Leeuwarden

One Of Us op de Oldehoven

6 aug.
Door: Ons Leeuwarden
Spreken wij de taal van de natuur nog? Of hebben we ons inmiddels zover teruggetrokken in onze mensenwereld dat we haar niet meer verstaan? Deze vraag, die ook al de kern vormde van Nynke Lavermans laatste voorstelling Wachter, is het uitgangspunt van de derde projectie op de Oldehove: de poëtische korte film One of Us. 

One of Us is het resultaat van een samenwerking tussen zangeres/dichter Nynke Laverman, filmmaker Douwe Dijkstra en componist/slagwerker Sytze Pruiksma. Van 27 juli t/m 30 september!

 

‘De natuur. Ik zou er heel graag van genieten, maar ik spreek de taal niet.’ – Theodor Holman

Een jonge vrouw die op het oog alles heeft – een leven in de grote stad met een goede baan en een lieve man – is desondanks niet gelukkig. Ze voelt zich steeds minder thuis in de wereld van mensen en muren. Ze droomt van een bestaan als plant, waarin ze op een goede dag daadwerkelijk verandert.

Nynke Laverman schreef het script, een surrealistisch verhaal bestaande uit een vijftal spoken word stukken in het Fries; een nieuwe stap in haar werk. Ze vroeg de dichter Eduard Escoffet uit Barcelona hierop te reageren in zijn moedertaal, het Catalaans. Het werk van Douwe Dijkstra is een mix van film, animatie en visual effects. Hij ontving prijzen over de hele wereld voor zijn films, waaronder voor Green Screen Gringo uit 2016. Voor One of Us werkte hij met de Servische danseres Dunja Jocic en de Vlaamse acteur Hendrik Aerts. Sytze Pruiksma tekende voor de stuwende muzikale score.

Deel dit bericht

of kopieer deze url: