Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Ons Leeuwarden

Wie Wat Waar Wanneer en Hoe?

11 aug.
Door: Ons Leeuwarden
De binnenstad van Leeuwarden wordt tijdens de wandelingen van de reuzen afgesloten voor verkeer.

De bezoekers van buiten Leeuwarden wordt aangeraden met het openbaar vervoer te komen. NS en Arriva zetten extra lange treinen in. Er is een aangepaste dienstregeling voor stads- en streekbussen. Die bussen rijden vaker, of via een andere route. Die gedetailleerde dienstregeling is hier te vinden.

Als binnenstad geldt niet alleen alles binnen de stadsgrachten, maar ook het stuk tot aan het station, dat dagelijks langer afgesloten zal zijn dan de rest. Er is wel een speciale parkeerplek voor mensen met een Europese Gehandicaptenparkeerkaart.

De Leeuwarder pendelbussen zetten hun passagiers af bij het station of het plein bij de Leeuwarder Courant. Vrijdag gaan ze door tot 22 uur, zaterdag tot 23 en zondag tot 21 uur.

Ook voor fietsers is de binnenstad afgesloten (van 8 tot 19 uur en zondag van 12 tot 19 uur). Er worden twaalf fietsenstallingen ingericht.Gemeente Leeuwarden@Gemeente_LwdInwoners van de binnenstad (postcode 8911) mogen hun auto tijdens De Reuzen (17/18/19 aug.) buiten de binnenstad op iedere reguliere parkeerplek neerzetten, ook in de blauwe zones. Let op: parkeerverboden langs de routes van De Reuzen staan met borden aangegeven.

Deel dit bericht

of kopieer deze url: