Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Ons Leeuwarden

Tijd voor Max op toer in Leeuwarden op het Waagplein

8 sep.
Door: Ons Leeuwarden
Sybrand Niessen en Martine van Os presenteren van maandag 10 tot en met vrijdag 14 september Tijd voor MAX op toer vanuit de Culturele Hoofdstad van Europa 2018: Leeuwarden.

Op het Waagplein, in het hart van het centrum van de Friese hoofdstad, ontvangt het presentatieduo onder anderen: Tjitske Reidinga, Fons de Poel en Nynke de Jong. Tijd voor MAX op toer is elke werkdag rond 17.10 uur live te zien op NPO 1. 

Op maandag komt Jelle de Jong langs; één van de hoofdrolspelers uit theaterstuk De Stormruiter. En hij neemt zijn paard ook mee! Syb van der Ploeg vertelt over muziekspektakel SimmerTime waarin het verleden en de toekomst van Friesland worden bezongen. Ook treedt hij, samen met zijn band De Kast, op. Verder vertelt journalist en programmamaker Fons de Poel over het nieuwe MAX-programma Door Andere Ogen dat op maandag 10 september van start gaat. En meester patissier Robèrt van Beckhoven staat in de keuken.

Journaliste en schrijfster Nynke de Jong vertelt op dinsdag over haar Friese roots, columns en boeken. Presentatrice Leonie ter Braakkomt ook langs; zij heeft sinds 4 september een nieuw programma, Wat is de uitslag?, waarin ze mensen bezoekt die een belangrijke uitslag krijgen. Verder: singer-songwriter Elske DeWall is geboren in Friesland, komt vertellen over haar album en theatertour en treedt op met de Bluebirds. En huisarts Ted van Essen belicht een medisch probleem. 

Actrice Tjitske Reidinga schuift aan op woensdag. Ze keert terug in het theater met Sophie, een toneelstuk geschreven door Roos Ouwehand over het bijzondere leven van een gewone vrouw. Kunsthistoricus en conservator van Paleis Het Loo Paul Rem is ook te gast. En culinair expert Janny van der Heijden komt langs.

Donderdag staat Sandra Ysbrandy in de keuken en vrijdag wordt de week afgesloten met onder meer Erica Terpstra en Iris Kroes. Erica komt vertellen over haar kinderboek Een knipoog van de Boeddha. Zangeres en harpiste Iris, winnares van het tweede seizoen van The Voice of Holland, is geboren in Drachten en treedt op.

www.maxvandaag.nl/sessies/themas/media-cultuur/tijd-max-en-hallo-nederland-gaan-weer-op-toer/

Deel dit bericht

of kopieer deze url: