Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Ons Leeuwarden

De kleinste galerie van Nederland komt in Leeuwarden

8 sep.
Door: Ons Leeuwarden
Na het vertrek van de chocoladewinkel is het kleinste winkeltje van Nederland niet heel lang leeg gebleven. Binnenkort opent Leeuwarder Roy Schreuder er de kleinste galerie van Nederland, met werk van zowel zichzelf, als andere jonge kunstenaars.

Roy, die je onder andere kent van de vele elektriciteitshokjes in de stad die hij onder handen nam, was al langer bezig met het zoeken naar een ruimte waar hij zijn werk kon etaleren. ‘Ik heb wel een prima atelier,’ zegt hij, ‘ en het werkt er fijn, maar het is daar wel een lastige plek om publiek te trekken.’

Toen een paar maanden terug het pandje aan de Voorstreek vrij kwam, wist de kunstenaar dan ook voldoende. ‘Het is een schitterend karakteristiek pand op een mooie plek en eigenlijk is het ook gewoon één grote etalage.’

Oftewel, ideaal plekje om de kleinste galerie van Nederland te openen. De komende tijd is Schreuder nog bezig met het verbouwen van de voormalige chocolaterie Leonidas. Als dat af is, zo ongeveer over twee weken, komt er van alles te hangen.

‘Waarschijnlijk gaat het Public Space heten.’ zegt Roy. ‘Ik wil er graag eigen werken verkopen en ook werk van andere jonge kunstenaars in de buurt en mensen die ik ken. Je moet denken aan prints, etsen, zeefdrukken, van alles wat.’

Daarbij moet er elke twee maanden een andere expositie hangen, waar het werk in de galerie dan op wordt aangepast. ‘En in november komt WindowLicker hier ook,’ doelt Roy op de zeefdrukkers die sinds dit jaar lege ramen in de stad voorzien van vette platen.

‘Mensen zijn er nu al heel enthousiast over,’ vertelt Roy. Logisch natuurlijk. Het is een te gekke plek om de stad te laten zien wat er allemaal in Leeuwarden gebeurt, qua nieuwe kunst.

Volg Roy Schreuder hier op Facebook. Kun je ook mooi de vorderingen van zijn galerij bijhouden en zien wanneer je zelf eens een kijkje kunt nemen.

Deel dit bericht

of kopieer deze url: